Tentoonstelling Taal, Kracht en Verzet

Gepubliceerd op 12 oktober 2024 om 16:43

We merken dat het van essentieel belang is om over kolonisatie te spreken. Mensen hebben vaak de neiging om kolonisatie en de hedendaagse problematiek als losstaande zaken te zien, terwijl ze nauw met elkaar verweven zijn. Kwasa geeft regelmatig vormingen aan hogescholen, middelbare scholen en diverse organisaties en merkt daarbij hoe beperkt de kennis over kolonisatie vaak is.

 

In ons werk richten we ons niet op dekolonisatie—het proces waarbij landen zich losmaken van Europese invloed, onafhankelijk worden en zonder koloniale invloeden verdergaan—maar op kolonisatie zelf. Het koloniale gedachtegoed zit diep verankerd in de westerse cultuur; het is bijna alsof het in ons DNA zit. We moeten actief werken om dit gedachtegoed te deconstrueren, en dat vergt bewuste inspanning en toewijding. Via literatuur willen we duidelijk maken hoe de kolonisatie ons denken en wereldbeeld heeft gevormd en beïnvloedt.

 

Gedurende het hele jaar organiseren we een tentoonstelling op verschillende locaties, gebaseerd op ongeveer 20 boeken die het thema kolonisatie belichten. Daarnaast geven we workshops en lezingen om het bewustzijn over dit onderwerp te vergroten.

 

Kwasa Kwasa biedt workshops en rondleidingen aan in de voormiddag voor de lagere school en in de namiddag voor secundair tot hoger onderwijs. Buiten het onderwijs kunnen volwassenen ook workshops volgen(alleen in de namiddag). 

Dit gaat elke dinsdag door (hier kan van afgeweken worden):  

 

periode 1 van 17/10 tot 17/12

periode 2 (to be announced) 

 

 

Locaties: 

Periode 1: Arteveldehogeschool Campus Sint-Amandsberg (periode 1)

Periode 2: to be announced

 

 

Het tarief bedraagt 6 euro per persoon voor de rondleiding en 8 euro per persoon voor de workshops 

Inschrijven voor een rondleiding of voor een workshop kan via kwasamail@gmail.com of via +32 471 99 68 98







Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.